Hej vänner!

Detta är en försparad bloggpost för att ni ska ha något att läsa medan jag är ”borta”.

Idag tänkte jag ta upp en sak som många killar gör fel på, och som hindrade mig väldigt länge i min utveckling.

Ni som hängt här ett tag och faktiskt går ut och övar vet att en vanlig situation som inträffar är att tjejen säger något som man inte gillar. Ibland kan det vara för att vi skämtsamt retats med henne och att hon retas tillbaka, det kan vara för att hon retas med dig, och det kan vara för att hon slänger ur sig något för att se hur du reagerar. Såna situationer händer titt som tätt, och många killar blir ställda. Efter ett tag lär man sig en bra comeback på en viss replik, och så sitter den. Så småningom får man en comeback till något annat, och nästan väntar på att hon ska slänga ur sig sin del så att vi kan komma med vårt kvicka och enormt genomtänkta svar!

Men faktum är att allt detta är helt meningslöst.

Det tjejen kollar efter är inte din förmåga att överlista henne intellektuellt. Sådant är snarare avtändande än sexigt, killar som ska vara besservissrar. Det hon vill veta är hur mycket du påverkas av det hon säger. Det ser hon i dina ögon, i ditt röstläge, i ditt kroppsspråk. Och de grejerna är enormt svåra att få rätt även om man har en förinlärd replik, även om det såklart blir lättare om man har repliken. Men enklast av allt är att lära sig att inte reagera, att rycka på axlarna och nicka. Ibland kommer nån vitsig grej naturligt – ibland gör den inte det. Men hur som helst kommer hon att reagera positivt på det, eftersom du visar att du inte låter dig påverkas så lätt. Helt plötsligt har du svar på tal på precis valfri replik, och behöver inte vara rädd för något fuffens eller tjejgame hon kan ha för sig.

Självklart är detta något som tar tid att träna upp. Min erfarenhet är att om man bara går ut och försätter sig i konstiga situationer tillräckligt många gånger så slutar man snart att reagera på småsaker överhuvudtaget. Det blir liksom ett ”seen it, done that”, ett axelryck, och ett leende.

Så nästa gång du kommer på dig själv med att förtvivlat i stundens hetta leta efter ett vitsigt svar på tal – strunt i det, ryck på axlarna, håll med om vad hon nu än sagt, och le, träna på att hålla röstläget som vanligt, ögonkontakten som vanligt, etc etc.

Så småningom sitter det, och du slipper skämmas över halvgenomtänkta svar-på-tal du hetsat fram!

Cheers!
Sergej