Hej igen. icon smile Regel 2: Ta ansvar.

Det här är andra delen i följetongen där vi går igenom ett antal viktiga regler för att utvecklas i allmänhet, men för att bli bra med tjejer i synnerhet. Bakgrunden till formatet kan du läsa om i min första post i serien, länkar till alla delar i serien kommer att finnas i slutet av varje post…

Regel 2: Ta ansvar.

Det här är den naturliga följden av regel 1 som var att acceptera allting som det är. När du har accepterat verkligheten och din nuvarande situation precis som den är, då är det dags att ta det andra steget och inse att det är du som är ansvarig för ditt liv, din situation och hur du mår. Det kanske låter hårt att säga att man är ansvarig för allting som händer i ens eget liv, om jag skulle bli träffad av en komet mitt på ryggraden och blir förlamad från midjan och neråt är det kanske svårt att se att jag skulle vara ansvarig för att den situationen uppstår, men faktum kvarstår likförbannat att det inte är någon annans fel heller och att det bara är upp till mig hur jag låter situationen påverka mig.

Med andra ord, det är mitt ansvar.

Det finns många människor som inte vill ta ansvar, som hellre skyller på någon annan och gör sig själva till offer. Att gå in i en offerroll är ett typiskt sätt att smita från sitt ansvar och försöka skylla sin olycka på andra. Det är en helt meningslös strategi och det är dessutom mycket oattraktivt, möjligen undantaget tjejer med en abnormt stark modersinstinkt som vill ta hand om någon ”stackars kille”, men jag tror inte att det är den personen du vill vara. Är det det är du på fel plats. icon smile Regel 2: Ta ansvar.

Nu har jag kanske låtit lite barsk och uppmanande, vilket är meningen, men jag vill inte ge bilden av att det här är något hårt och jobbigt. Typ machoidealet, ”a man’s gotta do what a man’s gotta do”, tvärtom. Att ta ansvar är något stärkande och glädjande. Jag kan knappt tänka mig en mer upplyftande tanke än att jag är ansvarig för allting som händer i mitt liv, det betyder ju att jag kan göra i princip vad jag vill och att jag alltid har förmågan att se till att mitt liv blir bättre, att jag utvecklas och får uppleva nya saker! icon smile Regel 2: Ta ansvar. Känslan av att jag är ”min egen lyckas smed” och kan förändra verkligheten om jag inte trivs med den är dessutom en outsinlig källa till positiv maskulin kraft, om man nu vill kalla det för någonting. Man kan också kalla det lite vanlig jävla kuk.

Ta ansvar! icon biggrin Regel 2: Ta ansvar.

Kram,
Victor

Länkar till övriga delar i serien:
Regel 1: Acceptera allting som det är.

Regel 3: Jobba på dig själv, inte på tjejerna.
Regel 4: Sparka ut din inre mes.
Regel 5: Bygg en stark och kapabel självbild som du älskar.
Regel 6: Förändra dig från att vara en person med en extern referensram till en person som har en intern referensram.
Regel 7: Bygg inte din identitet på externa händelser.
Regel 8: Lär av dina misstag.
Regel 9: Använd dig själv som benchmark för din utveckling.
Regel 10: Sträva alltid efter nästa nivå.
Regel 11: Betrakta dig själv som en person med hög social status.

} else {