Has Trinny Woodall found love again Style star is spotted kissing a mystery man in the street 1 265x300 A guide to recognizing good day game

Okej! Äntligen har jag fått min artikel om Day Game färdigställd!

Först och främst: vad är day game?
För mig är day game det mest effektiva sättet att träffa tjejer på. Det är spontant, trevligt och det kan enkelt bli magiskt. Den andra fördelen med day game är att folk minns en. Du kan tjöta med tjejer bara för att vara social och så träffar du dem någon annan stans, kanske på en fest, så kommer dem att komma ihåg dig, alltid på ett bra sätt. Den tredje fördelen är att du aldrig blir ensam.

Jag vill dra en linje innan jag fortsätter. Linjen är mellan day game och day game. Haha, häng med en sekund så lär du fatta. Många har säkert gjort day game och fått bra resultat. Spontant eller planerat. Och det kan till och med ha berott på att de har övat mycket på cold approach i klubbar eller kanske just på day game. Skillnaden då mellan day game och day game är de som lyckades göra detta på en dålig dag och de som bara lyckas göra detta på en bra dag. Och de som lyckas göra detta regelbundet eller de som aldrig gör day game men bara ”fick sig ett ryck” den gången. Mellan de som ser tio tjejer som de önskar att de hade gått fram till och fått sig ett ryck på den elfte och de som, aja kanske inte fixar alla tio tjejer, men ändå tar vara på de flesta chanserna de har. Fortfarande virrigt? Det kommer att klarna.

Syftet med day game är ju den klassiska drömmen att den dagen du ser din drömtjej gå längs andra sidan gatan så ska du, oavsett vilket, kunna gå fram och få henne. Andra syftet med day game kan också vara att bara träffa massa snygga tjejer. Lyckligtvis går de syften hand i hand med varandra. Jag ska förklara.

Jag slösade bort många timmar i mitt liv av att flera gånger gå ut på stan för att medvetet ”day gamea”. Alltså, att dra till stan med en ”wing” och lägga ner kanske 3-4 timmar på att öppna tjejer. (ibland kallade vi detta för sarge-a-thons då man gick runt i stan en hel dag för att gamea och sen på kvällen gick ut och fortsatte på klubbar) Det hjälpte mig lite i mina skills med cold approach och game i allmänhet, men det hjälpte mig egentligen inte med det riktiga syftet av day game: att spontant kunna approacha snygga tjejer på stan/gatan/whatever.

Vad som krävs för att bli vass på day game är inte så mycket ”samlade timmar av träning” som det är en förändring av livsstil. Det finns de som påstår att ”day game” är ett test på hur normal du är. Och jag håller med, day game är verkligen ett test på hur attraktiv du är som man. För skills kommer inte kunna hjälpa dig särskilt mycket, för att skills egentligen inte behövs, vad som kommer att hjälpa dig är hur förberedd du är på det. Och det enda sättet att alltid vara ”förberedd” är att göra det till en del av din livsstil. Och om att vara ”attraktiv” är en del av din livsstil så guess what: då är du attraktiv.

Så vad är det för livsstil jag pratar om?
Först och främst, det är enkelt att fixa upp sig och vara bombsnygg inför varje utgång på krogen. Det är svårare att vakna i god tid på morgonen för att göra ordning sig. Det är lätt att ta tre öl, peppa upp sig med polarna på förfesten och sen dra ut och vara på gott, socialt och pratglatt humör. Det är svårt att vara pepp, glad och pratglad på dagarna, vare sig på morgonen eller under hela dagen. De flesta människor är ju deprimerade på bussen/bilen etc. Alla är stressade med ”vad de måste göra” innan de kommer hem. Och speciellt idag med alla mp3 spelare så är vi nästan alltid isolerade mot omvärlden.

Med livsstil så menar jag just detta, att ta hand om sitt liv så att man alltid känner sig snygg, fräsch och glad. Alla har dåliga dagar, men det blir precis som med allt annat, har man tagit bra hand om något så kommer det, om än lite sämre, fortfarande stå på sig någorlunda när det går dåligt. Tar vi hand om oss, vårt utseende, vårt humör och vår glädje så kommer vi vid dagar då vi är stressade ändå vara någorlunda okej, eller dagar då saker gått dåligt fortfarande kunna le någorlunda när vi bestämmer oss för det.

Detta är den första av tre områden som ska vara förberedda som en del av ens livsstil för att man ska kunna kalla sig ”vass” på day game, enligt mig.
Det andra området är att vara den sociala typen som pratar med alla, allt från gumman som sitter bredvid en på bussen, till snubben som spelar Nintendo DS, till kassörskan och så vidare tills man ser en snygg tjej och då redan är på pratglatt humör. Detta är jättebra om det passar dig som personlighet och en jättebra övning att ta sig tiden till att göra.

Det tredje området är att bygga vanan av att ”rycka sig för kragen” och gå fram och snacka med tjejer. Att alltid gå runt och vara hypersocial är definitivt en bra sak, men inte alltid det mest praktiska, då är det viktigt att man är bra på att ”rycka sig för kragen”. Det går ut på att vara som man alltid är, fast oavsett vart man än drar, vart man än är på väg eller har för ärende att uträtta så ska man ha pratat med minst en snygg tjej innan man kommer hem. Bor man i en stad som Göteborg, Malmö eller Stockholm och man åker igenom City så finns det ingen ursäkt för att INTE ha kunnat springa på en snygg tjej (eller knappt ens en bombsnygg tjej). Ha det som en vana så att du bygger upp ”muskeln” att rycka dig själv för kragen, så att du blir bra på det.

Och då var vi klara med Livsstil. Nästa steg är utförande. Hur daygamear man egentligen?

Precis som jag skrev innan så är inte day game ett test på dina ”skills” som det är mer ett test på hur ”attraktiv” du är. Så egentligen är inte utförandet det mest viktigaste, utan att man är lugn, ler och självsäker. Och dessa saker kommer med träning och förberedelserna med livsstilen som vi nämnde innan. För ute på krogen är det mer en vanlig sak att man ”raggar” och att man vågat gå fram för att blotta sin personlighet är oftast ett tecken på berusning än mod för de flesta tjejer och då är det mer ens sociala skills att kunna ”ducka undan” dessa antaganden som är viktiga. Ute på dagen inne i stan så är det nästan alltid ett tecken på mod, bollar och självsäkerhet att man vågar gå fram, speciellt om man är lugn och ler. Så bara av att du går fram och inte gör det dåligt så har du nästan löst hela biten.

Men, vi ska ändå gå igenom olika slags öppningar för day game och även andra faser.

Man kan öppna på många olika sätt. Det mest vanliga, och nästan alltid mest effektiva, är att öppna direkt. Det är kraftfullt och snyggt. Andra sätt är genom relevanta frågor och det tredje är genom relevanta påståenden. Vi går igenom relevanta frågor.

Säg att du är inne i H&M och du ska köpa något och du ser en snygg tjej nära dig så kan du fråga henne om vad hon tycker om det du tänkt dig. Ska du köpa något åt dig så kan du fråga om det passar dig, om du ska köpa något åt din killkompis så kan du fråga vad som är snyggt på killar, och om du ska köpa något åt en tjej så frågar du vad som är snyggt för det. Det är enkelt att variera sig. Andra exempel på relevanta frågor kan vara, säg att du är i en livsmedelsbutik och du står vid frysdisken och letar efter något gott. Så finns en snygg tjej bredvid som också tittar. Ett enkelt sätt att börja prata på är genom att ta upp något, vända dig mot henne och fråga ”Okej, du är tjej så hjälp mig här; hur lagar man till detta?” Och på detta sätt kan man enkelt börja prata med tjejer på många olika ställen, utan några större ”risker”.

Relevanta påståenden är nästan samma sak som frågor, fast istället för att ställa en fråga så påstår du något. Säg att du står i en kö till Ica, klädbutik, bankomaten, banken eller whatever och det står en snygg tjej i samma kö, helst nära dig. Det är det lättaste som finns att vända sig mot henne och säga ”Jag hatar att vänta i köer ensam! Jag heter X”. Man kan börja konversationer på liknande sätt överallt. Ett annat exempel är att i somras så var det väldigt trendigt med dessa nya ”gladiatorskor” för tjejer. Då kunde man om man stod i en klädbutik och såg dem i en hylla vända sig till en tjej och bara ”Vad är grejen med gladiatorskor? Visst att dem är snygga, men va fan! Alla har ju på sig dem!” och börja prata om det.

Fördelen med att gå in indirekt är att risken för att bli dissad är låg. Man spelar mycket på social artighet och får genom det tjejer att öppna upp för att prata en liten stund. Om man visar sig vara charmig och rolig så kommer samtalet att fortsätta. Indirekt är också bra då man bara ska prata med främlingar för att vara social, som jag skrev om tidigare om livsstil. Nackdelen är att det tar längre tid, då man ska behöva visa ett intresse, men den biten tar vi senare.

Att gå fram direkt med en replik som ”jag kände mig tvungen att säga hej till dig, för du är sjukt snygg” eller liknande har sina fördelar för att det är ärligt, blottande och därmed också hög risk, så slår det rätt (vilket det med vana enkelt gör) så slår det bra och kan vara det mest charmigaste många tjejer någonsin upplever i raggningsväg. Om inget annat så kommer det definitivt göra deras dag bättre. Nackdelen är att det kräver bollar just för att det kan bli pinsamt om det går dåligt, fast det är bara en inbillning, det finns inget pinsamt med att blotta sig själv så där och bli avisad. Kom ihåg att så länge du har ett genuint leende och glimten i ögat så kommer bra mycket längre än vad de flesta någonsin drömmer om.

Precis som med allt annat så är det en fördel att vara kreativ och egen. Jag har varierat dessa på många olika sätt, allt från ”Tja! Jag tänkte säga ’vilken söt hund du har’, fast sen kom jag på att det är världens sämsta raggningsreplik, så vi kör på ’Hej, jag heter Alex’ istället!”, till ”Hej! Jag tänkte att om jag fortsätter stirra på dig så kommer du nog ringa polisen, så det är väl bäst om jag bara kommer fram och säger hej istället”.

Jag personligen tycker att det är roligt att verka lite nervös eller som om jag försöker ragga på henne desperat, typ ”vilken söt hund” eller som om jag har stått och stirrat på henne. Jag tycker att det blir en rolig balans då jag egentligen uppenbarligen inte tycker att det är pinsamt eller har svårt att gå fram och säga hej till henne, men uppenbart låtsas om det. Det vanligaste sättet jag gör det på är genom att gå fram och säga ”Hej… Okej, detta är lite pinsamt men du är jävligt snygg och jag skulle hata mig själv om jag inte sade hej till dig”.

Då har vi täckt delen med öppning. Kom ihåg biten med att dra sig själv i kragen, det är den avgörande faktorn. Om du aldrig knackar på några dörrar så kommer ingen att öppnas för dig. Du måste komma ut ur ditt skal och ge människor en chans att få träffa dig.
Så, vad händer efter att vi gått fram och sagt hej? Det finns många vägar som det kan gå, självklart, men för det mesta så kommer det se likadant ut. Har du gått indirekt så kommer det oftast bli ett vanligt, trevligt samtal. Fortsätt med det och ha trevligt en kort stund. Det finns ingen mening att ge något manus för som jag sade tidigare så är day game ett test på hur normal du är. Kan du inte hålla ett normalt samtal så ska du inte räkna med att kunna day gamea särskilt bra. Hur du sen lär dig hålla ett normalt samtal finns täckt i många andra artiklar och inget jag har lust att skriva här. Men för det mesta rekommenderar jag att du är lättsam och fritt uttrycker dig om vad du tycker om saker och ting. Var inte blyg, med andra ord. (oldest advice in the book, I know)

När du märker att hon trivs med samtalet, vilket man oftast gör efter en tre minuter, så är du nästan på samma plats som att du hade gått in direkt. Det enda som saknas är att du visar ditt intresse.

Det finns många olika skolor om detta ämne. Vissa menar att det är bäst att aldrig visa klart och tydligt intresse, utan att låta henne hela tiden jaga det. Även om det är ett stabilt sätt att få tjejer på, så tycker jag att det tar för lång tid och är svårare än vad det behöver göra. För, man behöver inte få en tjej att jaga efter en som om man vore heroin för att starta ett stabilt, sexuellt förhållande, så enda anledningen till att man skulle vilja göra det är egentligen bara för att man behöver bekräftelsen. Enligt mig, då. Sen är det också opraktiskt då människor ofta har en viss tidsbegränsning på dagen då folk har planer. På krogen så är planen oftast att sitta och hänga några timmar, så då har man liksom inte samma begränsning. Så för att summera det så kan man säga att jag är väldigt mycket för öppna kort.

Så hur visar vi intresse på ett bra sätt? Well, det är enkelt. Antingen kan det erkännas (typ genom ”okej, egentligen skiter jag i gladiatorskor, jag tycker du är snygg och ville prata med dig) eller så kan det typ ”smyga fram” genom att man påpekar att man trivs att snacka med varandra (typ: ”Okej att du är snygg, det är ingen större sak, men att du är riktigt skön att snacka med, det får du fan pluspoäng för”). Det första steget är helt enkelt bara att visa korten att man känner något sexuellt för henne, även om det till att börja med bara är väldigt ytligt.

Det andra steget är att få henne att förtjäna fler komplimanger. Man vill inte vara snubben som bara slänger runt massa komplimanger, utan man vill gärna att tjejen ska göra något för att förtjäna dem. Och sen vill man inte heller vara snubben som tar allt han får, utan att han även har värderingar och standards. Detta är något som misstolkats inom raggningscommunityt väldigt grovt. De flesta verkar tro att det finns en enda stor fas då man bara ställer tjejen inför någon slags rättegång där man bombar henne med kvalificerande frågor som hon ska klara av, och då ska man ge henne fett cred för det och sen är man klar med att visa intresse och allt kan gå tillbaks till det normala, fast nu är båda attraherade av varandra. Det är inte riktigt så det fungerar.

Detta är något som fortlöper över hela förhållandet och det är också något man gör med sina vänner. Man säger vad man tycker om något, och ser om den andra håller med. Om inte så blir det en debatt och någon vinner. Det är retsamt, roligt och vanligt. Ibland leder det till tjafs som för det mesta leder till att man lärt känna varandra bättre och tycker om varandra mer trots att man inte tycker likadant, eller så håller man med om något och high fivear varandra för det. Ungefär samma grej är det med tjejer. Fast i början gör vi det lite extra tydligt att vi testar henne, mest på skoj. Det visar fortfarande att man ställer några krav, och framförallt så visar det att man inte är en typisk kille som sväljer allt hon tycker om och gillar för att vara henne till lags, utan att man är någon som kan säga vad han tycker, fastän det inte är samma sak som henne.

Detta är något som ingår i att kunna hålla ett normalt samtal. ”Va? Du gillar inte högklackade skor? Det är fan sjukt, jag tycker det är skit snyggt med tjejer som har på sig högklackade skor, då stryker jag dig från listan!”. Fast någonstans efter att vi visat intresse så är det bra att slänga in några frågor eller påståenden och sätta henne lite på prov bara för att visa att vi inte är helt sålda på henne bara för att hon är snygg/trevlig att prata med. Exempel ”Okej att du är snygg, det är ingen större sak, men att du är riktigt skön att snacka med, det får du fan pluspoäng för. Är du på bra på att laga mat, också?”. Man kan byta ut laga mat till ”Vad lyssnar du på för musik” eller vad som helst som är någorlunda viktigt för en. Eller så kan man köra på stereotyp för vad som gör en bra tjej, typ då som ”är du bra på att laga mat”. Oavsett vilket så är det mest som en blinkning med ögat som säger att man inte är helt såld. Självklart, ju mer man lär känna någon, blir ju denna process viktigare och man finner sig själva med att hitta saker hos varandra som man verkligen älskar, eller hatar. Långt in i ett förhållande kanske man upptäcker att den ena älskar barn och skulle vilja ha jättemånga medan den andre helst inte vill ha barn. Min poäng är att det är exakt samma process, och den pågår med alla som du känner vänner som flickvänner som familj, fast i början är den oftast väldigt mycket mer lättsam och oseriös.

Jag täcker knappast alla bitar av ”kvalificering” här, knappt ens grunden. Det finns mycket att läsa om det och jag rekommenderar alla att forska i det då det är ett viktigt verktyg. Det jag skrivit är mest att ni ska förstå vikten av varför vi ska göra det och även så att ni förstår lite hur det ska vara, så att det inte blir skevt. Hur ni sen gör det är upp till er.

Hursomhelst, efter att vi kvalificerat kort så finns det många saker man kan göra. Standard är att man kvalificerar lite intensivt i någon minut och sen tar hennes nummer för att ni båda är på väg någonstans. Det är oftast så day game kommer att se ut

Direkt öppning – kvalificering + trevligt samtal – ta hennes nummer. Allt som allt 5-10 minuter, ungefär.

Men det finns många andra vägar att gå. Man kan fråga henne vart hon är på väg och om hon ska in och testa några byxor och du ändå väntar på att din buss ska komma om en halvtimme så kan du erbjuda dig att haka på henne en stund och liknande. Möjligheterna är oändliga så det går liksom inte att täcka allt, utan har du tiden att umgås med henne så fråga då vad hon ska göra och om det passar så hitta på något tillsammans.

Detta är i stort sett allt du behöver veta om daygame specifikt. Jag har inte täckt numberclose för att det är enkelt. ”Vet du vad, du är fett skön. Ge mig ditt nummer så hörs vi av någon dag”. Du kan självklart välja att göra det mer komplicerat än så, kanske boka upp något att hitta på tillsammans, vad vet jag. The sky is the limit!

Day game är verkligen en frihet som nästan INGA människor har, så se till att lära dig det!

Avslutningsvis så ska jag berätta om fem tjejer som jag träffat via day game och ungefär hur det gick.

Den första jag nämner heter Maria. Hon ser ut som den där Gina Tricot modellen och är 30år gammal. Hon är sjukt snygg och satt på en spårvagn. Vi hoppade av i samma hållplats och då gick jag fram och pratade med henne. Det var en direkt öppnare och hon skulle träffa sin tjejkompis precis vid hållplatsen. Jag blev presenterad till hennes kompis och vi alla tre satt och snackade en stund. Jag retade Maria för att hennes kompis var duktig som arbetade åt FN medan hon inte var det och hon berättade vad hon gjorde. Till slut tog jag Marias nummer och gick. Många gånger efter detta har vi stött på varandra i kroglivet i Göteborg som slutat i trevligt och att vi har varandras nummer behövdes aldrig användas till mer än bara mingel.

Den andra jag tänker nämna heter också Maria. Hon var en tjej från vitryssland som jag träffade då en klädbutik hade VIP kväll och det var FULLT av folk. Hon stod ut som vackrast av alla och jag kunde helt ärligt inte sluta stirra på henne. Till slut gick jag fram och drog öppnaren om att hon skulle ringa till polisen om jag inte sade hej. Hon kunde inte svenska så det fick bli att jag uppredade det på engelska. Vi pratade ett tag om litteratur och hon var väldigt imponerad av att jag är skribent. Min polare Oz från Social Dynamics dök upp, jag tackade för samtalet, tog hennes nummer och gick. Vi träffades tre dagar efter på en dejt där jag fuckade upp det totalt genom att bara vara allmänt off och totalt kass.

Den tredje tjejen vet jag faktiskt inte namnet på. Jag berättar om henne för att jag vill dela med mig av hur grymt det är att vara social. Det var samma VIP kväll som med Maria och jag stod i en LÅNG kö för att köpa en tröja. Jag var ensam då Oz fortfarande inte dykt upp och bakom mig fanns det två snygga tjejer och jag öppnade dem med att jag hatar att stå i kö. Vi tjötade ända fram till kassan och sen sade vi hej då. Ingen close. Några veckor efter detta så dyker en av tjejerna upp i en krog jag jobbar på och slänger sig över mig och vi pratar en massa. Till slut tar hon fram papper och penna för att ge mig sitt nummer då hennes pojkvän dyker upp och drar iväg henne innan hon blivit klar.

Den fjärde tjejen heter Sofi. Jag hade jobbat ett 24h pass som personlig assistent och inte fått sova särskilt mycket, klockan var halv 11 på förmiddagen en onsdag. Men jag var ändå respektabelt klädd. Jag åkte i spårvagn på väg till brunnsparken för att gå in i banken. Precis i korsningen där folk går över spåret för att fortsätta mot kompassen ser jag en tjej som har alltså otroligt sexiga ben. Hennes ben är som en dröm för mig. När jag hade hoppat av så hade hon sedan länge fortsatt mot kompassen och jag gick ledsen in i banken. Det var tjugo nummer före mig, så jag bestämde mig för att gå mot kompassen. Jag hoppades på inget, men hade ändå tid att döda. Då ser jag henne, hon stod och rökte utanför JC. Jag chokade för att jag faktiskt inte hade trott att jag skulle få se henne och går därför mot rulltrapporna upp, men jag stannar mig själv och tittar på henne och tänker ”fuck it, do it!” och går fram. ”Tja! Jag var på väg upp för trapporna, men så såg jag dig och bara Damn! Var tvungen att säga hej till dig”. Hon charmas. Det visar sig att hon jobbar på Gina Tricot framför. Vi tjötar ett tag om allt möjligt som har med tidiga morgnar att göra och varför de suger, tills jag hon behöver gå in. Det blir en nästan pinsam tystnad då hon väntar på att jag ska ta hennes nummer och jag kommer på mig själv med att glömma bort den så viktiga punkten. ”Erhm… kan jag ta ditt nummer?” krystar jag fram och hon ler stort och ger det till mig. En trevlig tjej som jag planerar att träffa nu på tisdag.

Den femte heter Erica. Henne skrev jag en lång (men ej färdig) field report om som heter ”Day Game is for Magical Moments”. Hon är en av de snyggaste och mest sexigaste tjejerna jag träffat, fast hon hade pojkvän då vi sågs. Och trots att vi hade världens bästa samtal och luften mellan oss var som laddat med krut så mognade hon till i slutet och gav mig aldrig sitt nummer, men tog mitt nummer ifall hon någon dag skulle behöva det. Igår kväll så träffade jag henne (med sin kille tror jag, vet faktiskt inte) på Berså. Magnus Betner stod på scen och tjötade om Michael Jackson då hälften av publiken tjutade och den andra hälften buade. Jag såg från långt håll en tjej som buade och pekade tumme nedåt. Det var tjejen med rött hår, tjejen som heter Erica. Jag gick fram till henne och vi tjötade en stund. Hälsade på killen. Sen gick jag. Träffade henne någon timme efter och då bad hon mig ta hennes nummer. Vi såg in i varandras ögon länge och jag höjde på ena ögonbrynet då jag frågade ”är du säker?” och hon svarade ”ja!” och gav mig en lång kyss på kinden. Vem vet vad det leder till?

Så… Mina vänner. All I say is: Day Game motherfuckers!

- Alexander