Tjena! icon smile Regel 7: Bygg inte din identitet på externa händelser

Nu var det fantastiskt länge sen jag skrev något här på bloggen igen. Uppehållet till trots har jag inte glömt bort den följetong som jag utlovade för länge sen och jag har för avsikt att slutföra den, även om det tar lite tid.

Det här är alltså sjunde delen där vi går igenom ett antal viktiga regler för att utvecklas i allmänhet, men för att bli bra med tjejer i synnerhet. Bakgrunden till formatet kan du läsa om i min första post i serien, länkar till alla delar i serien hittar du i slutet av varje post…

Regel 7: Bygg inte din identitet på externa händelser.

Vad är det som definierar vem du är? Hur har du byggt upp din uppfattning din egen identitet?

Många människor letar efter mening och förståelse kring sin egen identitet i externa faktorer och händelser. Det är egentligen ganska naturligt och de flesta av oss att börjar här, Som barn är vi i stor utsträckning beroende av att försöka tolka vår omgivning och anpassa oss till den, men det blir svårt att fortsätta utvecklas om vi inte lär oss andra vägar med tiden. Jag ska försöka illustrera vad jag menar med ett enkelt exempel:

Någon blir arg = dåligt.
Någon blir glad = bra.

Så länge den här ”anaysmetoden” av verkligheten enbart består i att lära oss vilka beteenden som är ”framgångsrika” i vår relation till andra människor är den praktisk, men om vi börjar använda samma metod för att förstå och beskriva den egna identiteten så råkar vi på problem.

Någon blir arg = jag är dålig.
Någon blir glad = jag är bra.

Om vi pratar i termer om dating och att ta kontakt med en främmande person som du är intresserad av så blir problematiken rätt uppenbar.

Rent statistiskt är det förmodligen sant att det finns några människor (även om de inte är många) som inte kommer att vilja varken bli tillsammans, hångla eller ha sex med dig – oavsett vem du är. Om du väljer att tolka det faktumet som att det är något fel på just dig eller att du per definition är oattraktiv, oönskad eller något annat i den stilen så har du skapat dig ett väldigt effektivt sätt att misslyckas.

Ett par praktiska tips kring det här är:

- Försök att inte bry dig så mycket om vad andra tycker, och gör en poäng av att försöka tänka att det faktiskt inte har något med dig att göra. Även om någon ogillar dig så betyder det inte att du är en dålig människa, det är snarare så att det är något i din approach som den personen inte gillade. (Det är en bra sak, för det är ett praktiskt problem som vi kan fixa.)

- Överanalysera inte saker och leta inte betydelse kring den egna identiteten i externa faktorer som du inte kan styra över.

- Det som definierar dig och är kärnan i din identitet är det som finns i dig. Leta inåt i den här typen av frågor.

Det är viktigt att understryka att det här gäller i både medgång och motgång. Om du har motgångar betyder det inte att du är dålig, men det omvända är också sant. Du är inte nödvändigtvis en bra människa bara för att du har framgång med tjejer eller är omtyckt.

Jag tror jag stoppar där för den här gången, men som vanligt – diskutera, kritisera och kom gärna med kommentarer! icon smile Regel 7: Bygg inte din identitet på externa händelser

Kram,
Victor

Länkar till övriga delar i serien:
Regel 1: Acceptera allting som det är.
Regel 2: Ta ansvar.
Regel 3: Jobba på dig själv, inte på tjejerna.

Regel 4: Sparka ut din inre mes.
Regel 5: Bygg en stark och kapabel självbild som du älskar.
Regel 6: Förändra dig från att vara en person med en extern referensram till en person som har en intern referensram.

Regel 8: Lär av dina misstag.
Regel 9: Använd dig själv som benchmark för din utveckling.
Regel 10: Sträva alltid efter nästa nivå.
Regel 11: Betrakta dig själv som en person med hög social status.