2010 var på många sätt och vis ett framgångsrikt år för mig. Men som med alla män med löjligt höga förväntningar på livet och sig själv är jag van vid ständig mörk och bitter besvikelse och 2010 är, i grunden, inte annorlunda. Låt mig förklara

Jag köpte mig en lägenhet, en bil och reste till Prag. Jag höll de viktigaste av mina nyårslöften och jag reparerade min relation med en av de viktigaste människorna i mitt liv. Resten lät jag vara och det blev till någon någon form av ”orgasinerat kaos”. Dock lyckades jag inte med de stora sakerna. Ni vet, finna sig själv, bli kär och typ… Jag vet inte, bli miljonär eller något.

Livet går inte alltid att kontrollera, och den viktigaste faktorn man måste ha koll på är alltid sig själv. Men det finns stunder då man inte riktigt vet vad man ska göra, eller vad nästa steg är. Stunder då man tvekar på vilket håll man önskar föra sitt liv på. Man liksom har kontroll över sig själv, men ingen aning vad man ska göra med den.

Rastlös som jag är har jag svårt att sitta på rumpan och vänta på insikter, idéer och svar. Mitt sätt är att virra omkring, jaga flickor, festa och träffa nytt folk. Detta är mitt ”organiserade kaos”. Mitt sätt att hålla mig upptagen medan jag då och då stannar upp och tar tempen. Nästan sätter fingret i vädret för att se åt vilket håll det blåser.

Man måste stanna upp då och då. Vara ärlig mot sig själv och se på saker i sitt fulla djup, och inte bara på ytan. På ytan kan ett liv av ständigt fyllesex med vackra främlingar verka häftigt, men på djupet kännas tröttsamt. På ytan kan det kännas fel att vilja binda upp sig på en fyra års lång högskoleutbildning och behöva säga upp sig på jobbet och leva ett snålt studentliv, men på djupet kanske brinner det enorm nyfikenhet och vilja att lära. Det är olika för alla, men jag är övertygad att liknande konflikter finns inom de flesta av oss.

Så vad är viktigt i livet? Familj? Tjejer? Självständighet? Att skaffa barn? Karriär? Det finns inget bra svar som passar alla. Och det finns absolut inte ett svar som är rätt för evigt. Vad som är viktigt är som en organism som utvecklas och blir större, förändras och byter färg. Det som kan ha verkat som en omöjlig utmaning du inte kunde vänta att sätta tänderna på för ett år sen, kan kännas som ett enkelt trappsteg att gå upp för idag. Men det är inte så enkelt att se, tvärtom är det otroligt svårt om man inte stannar upp och blickar inåt.

Det är ett nytt år, de flesta har antagligen redan skrivit ned sina nyårslöften and that’s fine. Men (även om risken är otroligt liten, eftersom de flesta glömmer bort dem efter en månad) följ de inte slaviskt. Och förnya de då och då under året.

Antagligen läser du denna blogg för att du vill bli bättre med brudar och inte för att du vill veta hur du finner frid och ro eller maximerar din effektivitet på jobbet, så hela inlägget kan kännas som ett slöseri av din tid. Lägg då detta på minnet: om du är seriös på att verkligen bli så bra med brudar att dina tjejproblem består av att du smiter ut ur ett toalettfönster för att inte bli upptäckt med någons fru eller whatever, så finns redan all information du behöver i den här hemsidan. Men när du sen går barfota, halvnaken, hemåt i kylan och undrar varför du jämt hamnar i sådana situationer och vad fan du gör med ditt liv så kan du få minnas den här bloggen.

För tro mig, kämpa hårt och den dagen kommer att komma. Gott nytt 2011 på dig!