Är du en bra person?

Jag älskar att börja bloggposter med frågor!

Är du en bättre person än de flesta i din omgivning?

Tänk på detta en stund. Anser du dig själv vara en moraliskt bättre person än de flesta andra människorna?

Detta är en väldigt vanlig tro, en tro som jag hade väldigt tungt, och som jag tror att jag fortfarande har till en grad, även om det har blivit mycket bättre. Därav kommer jag skriva denna bloggpost i vi-form, för detta gäller även mig, och har gällt mig till en extremt hög grad.

De flesta killar som är dåliga med tjejer tror att de är bättre människor än killar som är bra med tjejer. Vi går omkring och tror att vi är så ”goda” för att vi alltid gör vad folk ber oss om, för att vi alltid försöker vara andra människor till lags, för att vi alltid försöker uppfylla andra människors krav och aldrig ställa några krav själva. Vi tror att detta gör oss ”goda”, och att genom någon slags gudomlig karma, denna godhet till slut kommer att leda till att tjejer magiskt ”upptäcker oss”, och vilka fantastiskt goda människor vi är och väljer oss.

Det är tungt för mig att skriva detta, för stycket ovan var fram till nåt år sedan HELA min världsbild, en världsbild jag uppfostrats in i från tidig barndom.

Man kan se detta fenomen från flera håll. I alfa-konceptet lär vi oss att detta är en av definitionen av ”varm beta”-killen, en kille som ger värde till alla, men som bortser helt från sina egna intressen och vad han tycker är rätt.

Varför finns denna samhällsroll? Vi får ju ändå lära oss från ganska liten ålder att klassiska ”varm beta”-beteenden är ”goda”, att de är eftersträvansvärda. Samhället, det vill säga de styrande, de av högt socialt värde, vill ju inget hellre än att det ska finnas en värld av chodes där ute som ger okonditionerligt men aldrig begär något tillbaka. Och därför tror jag att man uppfostrar detta i så många människor, att ”Var behövande!”, ”Var översnäll!” etc etc. Det är inte konstigt att filmer som Matrix och Fight Club kommer upp så ofta inom vår sfär av personlighetsutveckling.

Det är lätt att dra paralleller till Xtreemes bloggpost två steg ner i denna lista, där han beskriver hur killar upptäcker negs ser dessa som magiska vapen, ett sätt att slå tillbaka på tjejer, och på samhället som lurat dem så. Det är dock inte det vi förespråkar, vi vill bara göra folk uppmärksamma på detta, så att de inser att det finns.

För mig var det en ENORM insikt när jag fick veta att det fanns andra killar där ute som trodde att de var bättre än andra. Jag trodde att jag var den enda, nästan en slags messiansk bild av mig själv där jag trodde att jag var den godaste människan i hela världen, att jag var den enda som var god och att det var min bästa egenskap.

I verkligheten kan jag säga att jag inte var särskilt god alls. De människor som fick utnyttja mig tyckte nog att det var bekvämt att ha med mig att göra. Men jag gav aldrig människor verkligt goda känslor, för jag visste då inte vad det innebär att verkligen ”ge värde”. Har man inget värde själv kan man inte dela med sig av det till andra, man kan då bara dela med sig av materiella ting som saker, pengar, ansträngning etc. De enda goda känslorna jag bringade människor var de goda känslorna de fick av att få något av mig, eller av det jag gjorde för dem. Det var aldrig själva handlingen, det var bara resultatet som var av värde. Jag kan exemplifiera det, och dra in det i den klassiska frågan om man ska köpa saker åt tjejer.

Om man inte har något eget värde, och köper en tjej en blomma kommer hon att bli glad för att hon har fått en blomma. Blomman ger henne en viss glädje, en glädje som du orsakat genom att betala den summa som blomman kostar. Däremot, om du har ett högt eget värde, och köper samma tjej samma blomma, så kommer hon att bli glad inte så mycket för själva blommans skull, utan för din handling, för det faktum att du ville köpa henne en blomma, ansträngde dig, och köpte blomman för henne.

Det är därför resonemang om ”ska man köpa drinkar?” blir så meningslösa i längden. Om du köper en drink för att vara ”snäll”, så gör det inte. Om du köper den för att du vill köpa henne en drink – by all means do. Men detta avviker från ämnet…

Det jag har lärt mig nu är att ge människor bekräftelse, helt villkorslöst, inte för att jag vill ha något resultat ur det, utan bara för att jag tycker en viss sak. Jag behöver inte längre känna att jag måste göra saker eller förändra mig själv för att människor ska tycka om mig, för jag vet att jag har ett eget värde, och jag är beredd att dela med mig av det. Det värde jag erbjuder andra människor är just värdet av mig själv, inte värdet av vad jag kan göra för dem.

Resultatet av detta i mitt liv har varit en rad förändringar.

Den viktigaste är att jag har fördjupat många relationer som varit viktiga för mig. Jag känner att jag kan ge värme och glädje till mina vänner och familj på ett annat sätt än jag kunde förut, för att jag gör det för att jag vill, inte för att jag tror att det är ”rätt”.

En annan viktig förändring är att jag numera kan ta för mig, jag kan ta för mig av tjejer och av glädje i livet. Jag kan ge mig själv tillåtelse. Detta är en process som jag inte vet någonsin kan bli färdig. Men det är väldigt intressant när man då och då får flashar av det gamla jaget i det hela, flashar som helt plötsligt säger åt en att ”det du gör är ont”. Det är ”fel” att attrahera denna tjej, eller att det är ”fel” att inte försöka köpa människors gillande.

Men den läxa som jag vill dela med mig av till er andra som har samma tro, för jag vet att det finns hundratals killar som känner samma sak som läser denna blogg: släpp tanken på att ni är bättre än någon annan. Ingen människa är inneboende godare än någon annan. Släpp behovet att hålla fast vid värderingar som getts till dig av samhället eller välmenande föräldrar. Du har dina egna värderingar, använd dem istället, och gör det som du vet är rätt!

Jag vet att det är många krångliga koncept i denna text som kan vara svåra att uttrycka skriftligt, men jag hoppas att budskapet har gått fram till er, och att ni förstår hur detta kan göra er till mer attraktiva män.

Med villkorslös kärlek

Sergej

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);