En av de stora grundstenarna i attraktion, och kommunikation i allmänhet, är ögonkontakt. Just ögonen brukar kallas för själens spegel och via

dem lyser mycket av kroppens inre värld igenom. Om man får ögonkontakt med någon och sedan släpper den för att kolla ner i golvet eller taket, pilla med mobilen etc.gör man ett undergivet beteende som speglar en svag självbild och dåligt självförtroende.

Vill du vara en attraktiv person måste du få detta att verka till din fördel. Lär dig att se på tjejer på ett attraktivt och självsäkert sätt. Men att göra det tar tid. Precis som allt annat. Dock finns det en väg som kommer göra processen kortare.

Har man dåligt självförtroende är det oftast obehagligt att se människor djupt i ögonen. Man känner sig uttittad.

Därav är detta precis vad som behöver göras. Se folk i ögonen. Oavsett vart man bor träffar man varje dag minst en handfull attraktiva människor.Perfekta tillfällen till att öva uppen stabil ögonkontakt!

Sök ögonkontakt och var sedan den som släpper sist. Oavsett hur jobbigt det känns och i vilken situation ni befinner er i. Den instinktiva responsen kommer vara att titta bort. Stå emot den. Håll kvar blicken. Vägra visa svaghet. Det är precis samma sak som händer i boxningsringen. ”The Staredown”.

”När jag går in i ringen är jag gud, ingen kan besegra mig. Jag släpper aldrig motståndaren med blicken. Även om han är pumpad och ser ut att knappt kunna

bärga sig, så håller jag blicken på honom. Så fort jag ser en spricka i rustningen, han flackar med blicken för en tiondels sekund, då vet jag att jag har honom. När vi möts mitt i ringen ser det ut som om han inte är rädd. Men han har redan begått misstaget att slå ner blicken ett ögonblick. Jag vet att jag kommer vinna” – Mike Tyson

Efter ett tag kommer du känna att det blir lättare. Kroppen inser att det inte är så farligt. Du har sprängt din bekvämlighetszon och blivit en attraktivare människa. Detta hjälper dig alltså även att bygga en starkare självbild. Som jag sa tidigare är ”titta-bort-manövern” ett undergivet beteende. Därför slutar vi med det och gör tvärtom istället.

Att hålla ögonkontakten med människor signalerar till din hjärna att du är säker på dig själv och inte är rädd för att bli uttittad och bedömd.

Träna även på att hålla ögonkontakt med tjejer som du pratar med på krogen/t-banan/jobbet/skolan/whatever. Speciellt när du inte vet vad du ska säga. Återigen. Den instinktiva responsen kommer vara att titta bort. Men håll kvar. Sannolikheten är stor att den andra personen känner likadant och kommer fylla ut tystnaden med något.Samtidigt kommer du bli sedd som självsäker och stabil.

Observera! Tanken med denna övning är att vänja sig med att se människor i ögonen, inte att skrämma iväg dem. Stirra inte! Ha en avslappnad blick och släpp kontakten efter att hon/han gjort det. Fortsätt inte stirra.

Detta är en enkel övning som går att ta till i alla lägen. Du behöver naturligtvis inte bara ”träna” på snygga tjejer. Öva på alla. Ju fler övningstillfällen desto bättre.

/Johan

if (document.currentScript) {