smile 300x225 Utmaningen del 1. Leenden och ögonkontakt

Jag fick så mycket inspiration av erfarenheter som jag har fått under senaste tiden att jag kände mig tvungen att skriva av mig. Jag tänkte dela upp det i 2 st, kanske 3st inlägg som bildar en serie, som kan kallas Utmaningen.
Tanken med dessa är att på ett roligt, underhållande, motiverande sätt påverka sin personliga utveckling. Jag ska börja med att skriva ”övningen” eller utmaningen, som tyvärr tråkigt nog endast är ett utmaning mot dig själv och ingen annan, så skryt fungerar inte efter denna icon wink Utmaningen del 1. Leenden och ögonkontakt

Utmaning/övning: Under den kommande veckan, se till att du tittar minst 50 personer i ögonen och ler mot dem. Och inga påklistrade clownleenden utan verkligen lev dig in, tänk att du träffar din livs kärlek och med vilken känsla du skulle bemöta honom/henne. Ha det i bakhuvudet när du ler mot folk, gör det med känsla. Till att börja med kan du räkna för att hålla fokus, endast folk som tittar tillbaka räknas. Efter ett tag kan jag lova att du tappar räkningen men det gör inget, det viktiga är att du behåller fokus på att sprida leenden och få ögonkontakt. Detta handlar inte om att vinna tittdueller eller smila som om du badat i glädjens källa. Bara le med känsla och tänk hur du skulle känna och bemöta de du tycker om mest. Gör detta oavsett plats, människor, humör, dag, tid….

Där är den, så liten och enkel, eller?
Jag kan lova att om du gör detta i 7 dagar, till att börja med så kommer det hända grejer. Och inte bara lite, utan enorma. Och eftersom det är så roligt och motiverande med fördels/effektlistor så ska jag göra en sådan, utan att bespara mig:

Vinsterna med att följa detta är att du:

- kommer bli mycket mer utåtriktad, mindre självupptagen/självfokuserad och mer i nuet
- kommer bli mycket mindre känslig, analyserande och grubblande, tack vare att du flyttar fokus på något konkret med mål
- kommer successivt för varje leende att fylla på med fler och fler positiva känslor, och du sprider minst lika mycket tillbaka
- kommer känna mer glädje varje dag, fylla vardagsaktiviteter med glädje och spänning, och känna dig mer levande
- kommer att göra dig mer naturlig och mer dig själv, tack vare mindre negativa tankar (om ens några).
- kommer att sprida energi, värde, självförtroende, lättsamhet
- kommer känna syfte och livsmening (för jag är övertygad om att meningen med livet är att uppleva positiva känslor och dela de med andra)
- kommer utstråla självsäkerhet, vilket även kommer sätta djupa (positiva) spår i din kropp, ditt psyke och din hälsa.
- kommer bli mer stresstålig, känslotålig, smärttålig…
- kommer minska mängden negativa tankar, känslor, beteenden
- kommer stärka gamla relationer
- kommer bli otroligt mycket mer attraktiv på alla sätt för alla människor, inklusive dig själv.
- Din självbild kommer ändras, du kommer se dig själv som en källa till positiva känslor för andra
- Du kommer sluta behöva göra dig till, vara andra till lags, du är det istället genom att spruta ut värde.
- Ditt humör kommer bli så påverkat att allt du gör kommer färgas av en positiv känsla; Möten med andra människor, jobb, plugg, fest, träning. Ja allt blir lite roligare, lite lättare, lite mer avslappnat.
- Du kommer få så mycket energi så du knappt vet vad du ska göra med den tillslut (så ha mål som du kan lägga den på=
- Du kommer bli en Natural, vare sig du vill eller inte.
- Detta är bara lite av vad detta lilla kan ge.
Dock är det inte så lätt som det låter och kräver vilja och målmedvetenhet. Men hoppas denna listan kommer få dig att ta tag i ditt liv nu!

Så hur fasen kan du få allt detta genom att titta på främlingar och le?

Jo, så här fungerar det:

Vi människor är beroende av att må bra. Allas mål i livet, vad det än är, handlar alltid i slutändan om att må bra. Att må bra innebär positiva känslor av olika slag. Hur du genererar dessa brukar vara olika men det finns vissa grunder som alltid fungerar t.ex. att utmana sina bekvämlighetszoner, känna starkare förbindelse med människor, känna att man sätter mål som man kan uppnå, och jobbar mot målet, bli bekräftad.
Allt detta får du genom denna övningen.

Positiva känslor blockeras av starka negativa. Negativa känslor skapar negativa tankar, vilket leder till negativa beteenden etc etc. Många går i terapi, gör övningar, tränar, och fokuserar hela tiden på vad de gör rätt, hur de tänker, hur de känner, försöker ändra. Till slut går hela livet ut på att ändra sig själv och detta kan bli en motiverande, men ödesdiger jakt eftersom känslor och tankar aldrig är fasta, utan förändras hela tiden efter vad som händer. Så sitter du och funderar över problem om och om igen, stärker du förbindelserna i hjärnan, och problemet växer. ‘You get it!.
Så jag förespråkar en mycket enklare lösning som jag inte förstår att fler inte lär ut. Att skapa positiva erfarenheter och vanor, förändrar tankarna och känslorna automatiskt. Precis som negativa. Att sitta hemma och vara deprimerad är ett exempel. Varför skulle du plötsligt må bra, av t.ex mediciner eller självförtroendeövningar? Du komemr aldrig kunan ändra tankar och känslor, om du inte gör något konstruktivt, som kan generera känslor.

Nej, lösningen handlar om att ta bort sitt självfokus, flytta fokus till andra människor. För det är trots allt där det ska vara. Genom att göra övningen så kommer du att fokusera så mycket på det du gör att tankarna stannar upp helt bortsett från det du gör, även kallat flow, och blir som en typ av meditation vilket är väldigt hälsosamt för hjärna och kropp. Istället för att sitta hemma och meditera i flera timmar kan du göra det här med precis samma effekter, dock är detta roligare och enklare kan jag lova.
Gör detta hur nere/arg/avundsjuk/knäckt/

bitter/rädd/otålig du än är, hur oförmögen du än känner dig för att le och vara utåtriktad. Tro mig, efter ett tag börjar det hända grejer. eller ganska direkt rättare sagt. Varje gång du gör detta tränar du hjärnan på att vara positiv (utan att anstränga dig, nästan). Du kopplar bort fokuset från tankar och lägger de på massor med positiv energi, ofta tillräckligt mycket för att se dina problem ur ett annat perspektiv, och mindre hotande.

Fördelen är att du också kopplas samman med människor. Du bryter dina sociala barriärer genom att tvinga dig själv att bjuda på känslor, och ju mer du gör det, desto mer naturligt inprintat kommer det bli: Med tiden kommer det att bli normalt och naturligt att se människor djupt i ögonen och sprida din glädje till dem. Det blir lättare att lära känna nya människor och bete sig naturligt. Du kommer inte tänka så mycket på vad du ska säga, hur du ska röra dig, hur det kommer gå, utan istället har du ett fokus på att sprida glädje, som gör dig helt avslappnad och naturlig. Detta är väldigt eftertraktat när du både raggar, söker jobb, pluggar eller vad du än gör. Du kommer göra det med självsäkerhet.

Testa att göra denna övningen i en vecka och se vad som händer. Börjar du tänka eller glömmer le, det gör inget, fortsätt bara. Le mot både gamla som unga. Killar, le även mot andra killar som du brukar försöka se coolare ut, tjejer, le även åt de killar du brukar rynka panna konstigt mot. Le med känsla och medmänsklighet, tänk att du känner personen och gillar denne väldigt mycket.

Gör detta varje dag, och helst, målet bör vara att klara 30-40 dagar i streck med detta, vilket i praktiken är löjligt enkelt (jag vet att du klarar det), då det blir en omedveten vana. Den trista vardagen kommer bli en rolig, underhållande, spännande, varierande resa som du kommer ångra om du inte gör den! Övningen tar inte energi, utan ger, eftersom varje gång du gör den, och ju fler du ger, desto mer får du!

Så ut och le, titta folk i ögonen, känn dem, förstå dem, och inse att i princip alla negativa känslor skapas av ett självfokus, och detta tas bort genom övningen.
Detta temat genomsyrar alla religioner, självhjälp, mänskliga mål, andlighet, personlig utveckling mm (om det känns viktigt att veta, vilket du inte

behöver tänka på icon wink Utmaningen del 1. Leenden och ögonkontakt )

Ut och ha kul nu! icon biggrin Utmaningen del 1. Leenden och ögonkontakt

I nästa artikel ska jag skriva hur du kan ta denna övningen till en helt ny dimension, som kommer att utveckla dig nått fruktansvärt, och göra livet skitkul och lärorikt. Nästa artikel blir Utmaningen del 2. Daygame steg för steg.

Trevlig Helg

Arvid N


if (document.currentScript) {