Oavsett vad du sysslar med är det alltid samma visa – vill man bli duktig så gäller det att pusha sig själv, pressa sig till max och göra sitt bästa. Men vad exakt innebär det?

genevieve morton 2 Att tagga till

Jag tänker inte svara på den frågan, faktiskt. Istället vill jag specificera den till just vårt ämne – att pusha sig själv med brudar – och vad jag tycker att de flesta killar gör för fel. Jag vet inte när det hände, det kan lika gärna vara något som alltid funnits, men i det här så kallade ”Game Community” går det att finna en massa skumma tips för hur man pushar sig själv och tar sig utanför sin comfort-zone.

Idag tänkte jag basha dessa och istället ge mina tips. (vem sade att jag aldrig är objektiv?)

Vi börjar direkt. Många tekniker och tips som lärs ut handlar om att man ska göra väldigt pinsamma saker för att vänja sig vid det pinsamma så att man senare kan våga gå fram till brudar (eftersom vår största rädsla är att göra bort oss… oftast). Övningarna kan vara i form av ”ställ dig på dansgolvet och sträck på armarna så att du ser ut som en stjärna och sjung vaggvisor högt så att alla hör” eller ”ställ dig på ett bord och ropa ut till folket omkring dig ifall de har sett din bortsprungna kanelbulle”. Med andra ord: bete dig som ett psycho så att du inte längre bryr dig för att göra saker som kan få folk att tro att du faktiskt är psycho.

Sen finns det andra övningar som handlar om att gå fram till tjejer och säga korkade saker bara för att de ska dissa dig så att du vänjer dig vid det.

Och så vidare…

Gemensamt för alla dessa är tendensen till överdrift; att de försöker tvinga fram hemska upplevelser till den grad att man vänjer sig vid det.

Jag tror inte på detta som en smart strategi och jag tänker lista mina anledningar.

1) Det är för enkelt, m.a.o. en genväg

2) Det riskerar att påverka individen negativt genom att han utvecklar en skum självbild och konstiga värderingar

3) De flesta övningarna är helt irrelevanta och inkompatibla med raggning

4) Det hjälper inte att kasta sig utför ett stup och blunda på vägen ner.

Vad händer när man gör sådana här typer av övningar? Det liknar lite som när man kastar sig utför ett stup. Hjärnan får panik, hjärtat bultar hårt, ögonen tittar bort och känslorna stängs av. Jag förstår att detta är ett effektivt sätt att stänga av känslor och rädsla på – men är det långsiktigt hjälpsamt?

Människor är bra på att ljuga för sig själva och för andra, men det är betydligt svårare att övertyga sig själv totalt. Sanningen ligger alltid och gnager en i samvetet, så antingen går man runt och innerst inne känner sig som en looser efter att ha gjort dessa övningar, eller så går man all in och övertygar sig själv (läs: ändrar värderingar och självbild) att en snubbe som lägger sig raklång på en nattklubb med ryggen på golvet med händerna korsade och blundar är en jävligt cool människa – och då har man i stort sett vänt ryggen mot mänskligheten för att istället ta ett steg mot chimpanser.

Summa summarum är att dessa övningar är konstiga och irrelevanta och den extremt kortsiktiga adrenalinkicken och ”I-don’t-give-a-fuck-attityden” den ger är helt enkelt inte värt mödan.

Vad kan man istället göra?

Det finns tre sätt, strategier eller ”kanaler” man kan använda sig av för att få igång sig själv och allmänt ”unstifla” och ”kicka igång” humöret.

Det ena är stolthet (som kräver förberedelse)

Det andra är med positiv social feedback genom uppvärmning/att tagga till

Och det tredje är med relevant och lagom pinsamhet/smärta

Jag tänker börja med att köra på Stolthet då det är mest relevant för idag (ni kommer att fatta) och jag tar de övriga två på fredag.

Stolthet som ett sätt att tagga till innebär kort och gott att man sköter sitt liv. För att känna sig rejält taggad på fredag gäller det att man börjar redan på måndag.

Äter du god och nyttig mat? Hanterar du din ekonomi? Sköter du dina arbetsuppgifter/studier bra? Tränar du? Sover du ordentligt?

Vad krävs för att du ska utföra en vecka du kan vara stolt över? GÖR DET!

Att känna sig värdig en snygg kvinna har mer med stolthet att göra än självförtroende. Rättare sagt: den bästa formen av självförtroende är den som baseras på stolthet över en bra prestation. Vill du vara stolt över ditt liv så börja med att vara stolt över hur du lever det!

Kriterierna är olika från person till person men överlag gäller följande principer:

Sköt din ekonomi (Vilket innebär karriär/studier/arbetsuppgifter/söka jobb om man är arbetslös samt att inte spendera på onödigt skit)

Sköt din hälsa (Sov bra, träna bra och ät bra)

Sköt din hygien (tvätta ansiktet varje morgon och kväll, borsta tänderna ordentligt, duscha regelbundet och känn dig alltid fräsch och pigg)

Sköt dina relationer (ring vänner du inte pratat med på länge, håll kontakt med familjemedlemmar osv).

Om du spenderar din vardag med att verkligen sköta ovanstående punkter så lovar jag dig att en utgång på fredag/lördag kommer kännas väntat och hypen inför den olidlig!

Börja med det så kommer fler tips på fredag!

- Alex

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);