Jag vet… Och jag skäms. Jag håller inte mina löften. Jag lovar alltid att skriva nästa bloggpost inom en vecka för att sen inte skriva något på en månad. Jag får helt enkelt skylla på att jag har mycket att göra, vilket jag också har, och hoppas på ert fortsatta tålamod!

Till saken!

Vi ska diskutera att komma igång eller ”hamna i state”, som vissa forumskillar kallar det för, och förra veckan (ok, två-tre veckor sen) pratade jag om att förbereda sig redan på måndag morgon genom att sköta sig igenom hela veckan för att känna sig riktigt taggad och stolt på fredag.

Nu tänkte jag istället gå igenom vad man kan göra på plats. Jag ska inte gå in för djupt på förklaringar utan hålla det punktligt och sakligt. Vi kör igång!

Positiv Social Feedback – När människor runt omkring oss visar uppskattning så blir vi bekväma, glada och får bättre självförtroende. Det är väldigt flytande form av känslor så även om dessa tips alltid är bra att följa, så bör du göra det på stället du är på som en del av uppvärmning men också under hela kvällen.

- Gör något snällt. Hjälp en tant över gatan. Beställ ett glas vatten åt en full kille/tjej. Sitter du vid ett bord och diskplockaren är där för att rensa? Hjälp honom med några glas.

- Håll dig nykter och var trevlig mot människor omkring dig. När man är mestadels nykter på krogen så märker man hur handikappade alla andra är och man intar en slags ansvarsfull roll. Titta omkring dig och kolla hur du kan förbättra andras kväll!

- Öppna tjejer bara för att ge dem komplimanger och gå sedan därifrån. Var kravlös mellan varven och fokusera på att ge värde till människor omkring dig.

- Dricksa personalen och visa extra hänsyn. Beställer du vatten? Ge bartendern en 10a eller 20a. Du behöver inte göra det för varje glas, men går du in på en nattklubb och inte spenderar en enda krona och samtidigt raggar på alla brudar så kan jag lova dig att det inte tar lång tid innan du känner dig ovälkommen. Motsatsen är så mycket bättre där du kan göra ett gott intryck och kanske bygga en bekantskap med personalen vilket i längden gör dig så välkommen att klubben till slut känns som ditt egna vardagsrum!

Relevant och lagom pushande av smärtgräns/pinsamhet - När vi stampar inom vår bekvämlighetszon så stagnerar vi och känner oss misslyckade. När vi går för långt och pushar för mycket så stänger hjärnan av och blir likgiltig. Inget av det ger någon särskild fördel. När vi däremot pushar ett litet steg mer än vad som känns bekvämt – då lever vi. Vi känner utmaningen, upplever den som ett problem vi kan lösa, som en motståndare vi respekterar men ändå känner att vi kan knocka. När något känns för jobbigt så är det antagligen för jobbigt. Nyckeln ligger i att alltid fråga ”Vad är en utmaning jag känner att jag kan klara av?”. Här kommer några exempel:

- Tid. Hur länge brukar du stanna i sets innan du går? Se konstant till att öka!

- Vad klarar du av? Säger du hej, drar igång en öppnare för att sen gå därifrån? Fortsätt prata! När var det senast du försökte hamna i tu man hand med en tjej? Försök göra det! Försök alltid ta interaktioner ett steg längre än vad du brukar!

- Galna öppnare. Nej, du ska inte framstå som en yxmördare. Galna öppnare innebär: ”Hej! Jag behöver er åsikt om en sak, min assistent har precis anmält mig för sexuella trakasserier och jag är rätt så säker på att det har med den uteblivna löneförhöjningen att göra! Jag vet inte vad jag ska göra, han är från tyskland och alldeles galen!” eller ”Hej, du ser jättetrevlig ut så jag tänkte fråga dig en sak… Jag är ledsen, kan du ge mig en puss?”. Osv. Det är inte meningen att dessa öppnare ska leda till jättebra resultat, dess största syften är att göra dig nervös och att du ska kämpa med att göra det roligt!

- Galna utmaningar. Du behöver inte alltid öppna på ett galet sätt. Att bara gå ner på knä och fria till en tjej räcker långt det med! Att återspela sista scenen från ”Dirty Dancing” med sång och allt är också bra. Initiera en tävling där den som är bäst på att låta som en tupp vinner en massage i 5 minuter. Och så vidare.

Sammanfattning:

Att ha roligt på en nattklubb (eller annan miljö) är inte svårt. Det största hindret är ofta nervositet och ens egna rädsla. Kan man komma över det och pusha på ett sätt som väcker adrenalinet och kämparandan inom en så är biffen avklarad, kan man sedan kombinera det med inre stolthet över hur ens vecka sett ut och med roligt agerande så lovar jag dig att varje utgång kommer kännas som en drog väl värd all möda!

Sköt ditt liv, ge värde till människor omkring dig, pusha dig lagom mycket och hitta på roliga saker och du kommer märka att färden från noll framgång till all framgång var den bästa du någonsin tagit!

Med det önskar jag dig en trevlig onsdag och fortsatt bra vecka!

- Alexander S.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);